1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Επίσημος Ιστότοπος

Πρόσφατα άρθρα

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα55
mod_vvisit_counterExθές25
mod_vvisit_counterΤρέχ. εβδομάδα55
mod_vvisit_counterΤελ. εβδομάδα214
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα1451
mod_vvisit_counterΤελευταίο μήνα1279
mod_vvisit_counterΌλα90782

We have: 2 guests online
Your IP: 10.2.5.13
Mozilla 5.0, 
Today: Απρ 28, 2024


Το 1ο Γυμνάσιο Χαλάστρας κατά το τρέχον σχολικό έτος (2022-2023), συμμετέχει στον 13ο Διαγωνισμό Μαθητικής Ταινίας Μικρού Μήκους, με την ταινία ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο: «H πλάβα του Αξιού και του Θερμαϊκού κόλπου». Η παραγόμενη ταινία εντάσσεται στο σχέδιο δράσης του σχολείου μας, με τίτλο: «Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον ως πεδίο εφαρμογής βιωματικών δραστηριοτήτων», και είναι αποτέλεσμα υλοποίησης βιωματικής δραστηριότητας (πολιτιστικό πρόγραμμα) που σχετίζεται με την τοπική ιστορία της Χαλάστρας.



Με το ντοκιμαντέρ επιχειρείται η καταγραφή με οπτικοακουστικά μέσα της ανακατασκευής και τεκμηρίωσης της πλάβας του Αξιού και Θερμαϊκού κόλπου με την βοήθεια του Νικολάου και Βασίλειου Δημούδη, παραδοσιακών ξυλοναυπηγών της Χαλάστρας. Η πλάβα αποτελεί μια μορφή παραδοσιακής ναυπηγικής τεχνικής των πλεούμενων της προβιομηχανικής κοινωνίας της Χαλάστρας και του Δέλτα Αξιού, που σήμερα έχει εκλείψει λόγω της εκμηχάνισης και της χρήσης συνθετικών υλικών στην κατασκευή σκαφών.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχει ένα αμιγές τμήμα μαθητών της Α΄ Γυμνασίου (τμήμα Α4), υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Λεωνίδα Πλατανιώτη (φιλόλογος) και Αναστασίας Κυπρίλλη (πληροφορικός).

Κατάσταση μαθητών/τριών που συμμετέχουν :