1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Επίσημος Ιστότοπος

Πρόσφατα άρθρα

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα14
mod_vvisit_counterExθές21
mod_vvisit_counterΤρέχ. εβδομάδα203
mod_vvisit_counterΤελ. εβδομάδα290
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα1385
mod_vvisit_counterΤελευταίο μήνα1279
mod_vvisit_counterΌλα90716

We have: 1 guests online
Your IP: 10.2.5.13
Mozilla 5.0, 
Today: Απρ 27, 2024

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο 1ο Γυμνάσιο Χαλάστρας

   Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, με σκοπό την ανάδειξη της πολυδιάστατης συμβολής της ελληνικής γλώσσας στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού.

    Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώθηκε ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου από τις Φιλολόγους Κουβάτα Δήμητρα και Μπίγκα Μαγδαληνή. Αξιοποιήθηκε κείμενο που αναφερόταν στη διαχρονική αξία της Ελληνικής Γλώσσας και τη σχέση της με τις άλλες Γλώσσες.

   Στην τελική φάση του Διαγωνισμού διακρίθηκαν: στην πρώτη θέση η μαθήτρια Αθανασία Γούσιου (Γ1) και στη δεύτερη ισοβάθμησαν η μαθήτρια Κουντουρά Αλεξάνδρα και ο μαθητής Κουρινιώτης Στυλιανός (Γ3). Η προσπάθειά τους επιβραβεύτηκε συμβολικά με την απονομή επάθλων-δωροεπιταγών για την αγορά βιβλίων από βιβλιοπωλείο της περιοχής.

   Ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλάστρας, που χρηματοδότησε τον διαγωνισμό, για την ενθάρρυνση και τη στήριξη των εκπαιδευτικών - μορφωτικών δράσεων του Σχολείου.