1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Επίσημος Ιστότοπος

Πρόσφατα άρθρα

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα40
mod_vvisit_counterExθές25
mod_vvisit_counterΤρέχ. εβδομάδα40
mod_vvisit_counterΤελ. εβδομάδα214
mod_vvisit_counterΑυτόν το μήνα1436
mod_vvisit_counterΤελευταίο μήνα1279
mod_vvisit_counterΌλα90767

We have: 3 guests online
Your IP: 10.2.5.13
Mozilla 5.0, 
Today: Απρ 28, 2024

   

Εκπαιδευτική Επίσκεψη


     Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές του Α2 και Α3 στα πλαίσια της δράσης «Μαθαίνω έξω από την τάξη» και σε συνεργασία των μαθημάτων Γεωγραφίας – Γεωλογίας ,με την Εκπ/κό Αλεξιάδου Μελανία, Ελληνικής Λογοτεχνίας ,με την Εκπ/κό Φαφίτη Κερασία και Φυσικής Αγωγής ,με την Εκπ/κό Θεοδώρογλου Ευδοξία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις Καλύβες Χαλάστρας.

   Οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, με την παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και την παρατήρηση πουλιών με τηλεσκοπικό φακό στον Κόκκινο Δρόμο- λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου.

  Αρχικά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ξύλινες Καλύβες Χαλάστρας, να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους καθώς και με ντόπιους ψαράδες. Να μάθουν την ιστορία τους και για τρόπους ψαρέματος.

  Ακολούθησε ενημέρωση των μαθητών μας για την βιοποικιλότητα της περιοχής, την σπουδαιότητα του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού και ξενάγηση στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού.

  Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια Κατζούρα για την ξενάγηση και την θερμή υποδοχή στην Καλύβα τους και τους ψαράδες που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με τους μαθητές μας.

  

 

 Oι μαθητές μας έκαναν πεζοπορία στον Κόκκινο Δρόμο καταλήγοντας στον Θερμαϊκό Κόλπο, όπου είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά, αλλά και μέσα από τηλεσκοπικό φακό πολλά είδη πουλιών και κυρίως Φλαμίνγκο που συγκεντρώνονται στην λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού για την φιλοξενία, την ενημέρωση και την χρήση του εποπτικού υλικού.